Slovenky v Stavangeri na MS prehrali s Dánkami 1:2

07.04.2013 Celý región

Stavanger 7. apríla (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky vstúpili neúspešne do turnaja A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v nórskom Stavangeri, keď v nedeľu prehrali s Dánkami 1:2. Ich cieľ vybojovať si postup do elitnej kategórie MS tak hneď na úvod dostal trhlinu.

Súperkami slovenských hokejistiek v boji o jediné postupové miesto budú ešte postupne reprezentantky Rakúska, Lotyšska, Japonska a Nórska. S Dánkami Slovenky tiež v prvej polovici februára prehrali v úvodnom dueli olympijskej kvalifikácie v Poprade 1:2 a v podstate si zatvorili cestu na ZOH 2014 do Soči. Najbližšie sa zverenky trénerov Imricha Antala a Andreja Schöbera stretnú v utorok s Rakúšankami.

V úvodnom zápase nedele vyhrali Japonky na Lotyškami bez problémov 5:0.

Hoci boli slovenské reprezentantky v úvodnej tretine strelecky aktívnejšie (13:10), góly strieľali len Dánky – najskôr po 22-sekundách využila v 6. minúte presilovku Jakobsenová a v polovici úvodnej tretiny prekonala Tomčíkovú aj Jensenová. Prostredná časť patrila strelecky Dánkam (18:13), ale gól strelili len slovenské hráčky – v polovici stretnutia dosiahla kontaktný gól v presilovke Džurňáková. V záverečnej časti sa už nič na výsledku nezmenilo a zopakoval sa tak výsledok z februárovej olympijskej kvalifikácie.

Imrich Antal, tréner SR (zdroj: www.hockeyslovakia.sk): "Výsledok je síce identický s tým z olympijskej kvalifikácie, ale dnes sme mali oveľa viac z hry, oveľa viac príležitostí. Dovolím si povedať, že sme boli o čosi lepším družstvom, no trápili sme sa v koncovke. Za stavu 0:0 sme nevyužili dve vyložené príležitosti, následne sme po dvoch našich chybách inkasovali. Druhú tretinu sme dominovali, dosiahli sme kontaktný gól, ale z nášho tlaku sme už ďalší nepridali. V záverečnej tretine mala Kapustová na hokejke tri tutovky, Čulíková v presilovke netrafila odkrytú bránku. Dánky boli síce strelecky v zápase aktívnejšie, ale vyložených príležitostí sme mali viac. Žiaľ, dali sme len jeden gól a s tým sa v hokeji nezvykne vyhrávať. Mrzí ma to, lebo dievčatá sa snažili a minimálne bod si za dnešný výkon zaslúžili. V pondelok máme voľno, zrejme absolvujeme len 'suchý' tréning a pripravíme sa na Rakúšanky."
 

Vyberte región